ΠΩΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΜΑΚΡΙΑ ΤΙΣ ΡΥΤΙΔΕΣ ?

1. Πίνετε πολύ νερό  Όπως ξέρουμε όλοι, το νερό αποτελεί πολύτιμη πηγή ζωής και η έλλειψή καταστρέφει τα κύτταρα, ενώ οι ιστοί χάνουν την ελαστικότητά τους και το δέρμα τη σφριγηλότητά του. Οκτώ με δέκα ποτήρια την ημέρα θα κρατήσουν την επιδερμίδα μας ενυδατωμένη και ελαστική, έτσι ώστε να μην δημιουργούνται οι προϋποθέσεις δημιουργίας ρυτίδων.

2. Φοράτε πάντα κρέμα με αντηλιακή προστασία Ο χειρότερος εχθρός της επιδερμίδας μας – και ο καλύτερος φίλος της ρυτίδας – είναι ο ήλιος, ο οποίος καταστρέφει την ελαστίνη και το κολλαγόνο και ανοίγει το δρόμο στη δημιουργία «γραμμών». . Επιλέξτε ενυδατικές κρέμες με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 15 SPF, ενώ όταν μπει το καλοκαίρι, μπορείτε να φοράτε την ενυδατική σας και από πάνω να εφαρμόζετε αντηλιακή κρέμα για μεγαλύτερη προστασία.



3. Αποφύγετε τις απότομες αυξομειώσεις βάρους Το δέρμα μας «τεντώνεται» όποτε παίρνουμε βάρος και στο σώμα μας σχηματίζονται ραγάδες. Αυτό που συμβαίνει στο πρόσωπό μας είναι η χαλάρωση του δέρματος και η δημιουργία ρυτίδων όταν χάνουμε απότομα πολλά κιλά, γι’ αυτό αποφύγετε τις δίαιτες «αστραπή» .


4 .Καθαρίζετε το πρόσωπό σας καθημερινά και βάζετε μάσκες Φροντίστε να πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα με ειδικά για την επιδερμίδα σας προϊόντα και να το καθαρίζετε πάντα όταν γυρνάτε στο σπίτι, είτε έχετε βαφτεί, είτε όχι. Οι μάσκες ομορφιάς με αντιρυτιδική δράση, 1-2 φορές την εβδομάδα

5. Αποφύγετε το αλκοόλ και το κάπνισμα Όση απόλαυση ενδεχομένως σας προσφέρουν και τα δύο, τόσο κακό κάνουν στην επιδερμίδα σας


 6. Αυξήστε τα αντιοξειδωτικά στην διατροφη σας  Αυξήστε την κατανάλωση πράσινου τσαγιού, ξηρών καρπών, οσπρίων, φρούτων, λιπαρών ψαριών, πράσινων λαχανικών κ.λπ. Αποφύγετε τη ζάχαρη, η οποία αποτελεί εχθρό του κολλαγόνου.

7. Πάρτε βιταμίνες Οι βιταμίνες A, C και E αποτελούν ασπίδα ενάντια στις ρυτίδες, ενώ και η βιταμίνη Κ αναφέρεται ότι δρα ευεργετικά για την επιδερμίδα μας.