ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΝΑΔΕΣ

Πανάδες (μελασμα) Τι είναι οι πανάδες;




 

Πρόκειται για καφέ κηλίδες πάνω στο δέρμα, οι οποίες εμφανίζονται κυρίως στα σημεία που εκτίθενται συχνότερα στον ήλιο – πρόσωπο, χέρια, ώμοι και ντεκολτέ – λόγω αυξημένης παραγωγής μελανίνης στα σημεία αυτά.   
 


 
Μπορείτε να τις εξαφανίσετε εύκολα με καποιες απλες θεραπειες που θα σας αναφερω

 
Συστηματικός καθαρισμος και ντεμακιγιαζ προσωπου : Πρέπει να πλένουμε το πρόσωπο με νερό και το κατάλληλο σαπούνι αρκετές φορές την ημέρα, καθώς οι μολύνσεις είναι συχνότερες στο λιπαρό και βρώμικο δέρμα. 
 
 
 
 
Απολέπιση με τα καθημερινα γνωστα peeling: Η επιδερμίδα του προσώπου χρειάζεται απολεπιση περίπου μία με δύο φορές την εβδομάδα. Με τον τρόπο αυτό, απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και καθαρίζουν οι πόροι.
 
Λάχανο: Μερικά φύλλα αρκούν για να καταπολεμήσουμε τις πανάδες. Τα στύβουμε έως ότου βγάλουν τα υγρά τους και χρησιμοποιούμε ένα κομμάτι βαμβάκι ώστε να τρίψουμε τις περιοχές όπου έχουν εμφανιστεί οι κηλίδες.
 
 
 Μηλόξυδο: Λίγο μηλόξυδο το αναμιγνυουμε με νερό δύο φορές την ημέρα μπορεί να κάνει θαύματα για τις πανάδες. Το ξύδι είναι όξινο κι έτσι καταπολεμά παράλληλα τα βακτήρια και τους μύκητες.
 
 Πιπερόριζα (τζίντζερ):Τρίψτε ένα κομμάτι πιπερόριζα στα σημεία που έχουν εμφανιστεί οι πανάδες τρεις φορές την εβδομάδα για πέντε λεπτά κάθε φορά.
 
 
 
 
 
 
Ειδικές λευκαντικές αλοιφές, συνήθως περιέχουν υδροκινόνη.
 


 
 
 
 
ΟΞΕΑ ΦΡΟΥΤΩΝ (AHA). Η εφαρμογή τους γίνεται από αισθητικούς και δερματολόγους.. Η αισθητικός απλώνει στο πρόσωπο την ειδική αμπούλα με μία μπατονέτα, προσέχοντας την περιοχή των ματιών, και μέσα σε ελάχιστο χρόνο την αφαιρεί. Η θεραπεία γίνεται μόνο τους χειμερινούς μήνες και εννοείται ότι μετά την θεραπεία το αντιηλιακό είναι απαραίτητο για την αποφυγή δυσχρωμιών.   
 
 
 
 
 
 
ΦΩΤΟΑΝΑΠΛΑΣΗ ΜΕ LASER που γίνεται από δερματολόγο. Η διασικασία διαρκεί ελάχιστα – γύρω στα 10-15' – και στα σημεία όπου εφαρμόζεται το laser δημιουργείται μικρό έγκαυμα το οποίο επουλώνεται μέσα σε μερικές ημέρες, Το αντηλιακό θα είναι ο μόνιμος "σύντροφός" σου μετά την θεραπεία γιατί χωρίς αυτό το πρόβλημα θα ξαναεμφανιστεί. Επίσης, χορηγούνται αντιβιοτικές αλοιφές.
 
 
 
 
 



Tip:

Για τους λάτρεις των φυσικών καλλυντικών υπάρχει το λεμόνι. Το λεμόνι έχει λευκαντικές ιδιότητες και με την συχνή επάλλειψη θα βοηθήσει στην μείωση των πανάδων. Στίψε τον χυμό ενός λεμονιού και με ένα βαμβάκι ταμπονάρισε τις περιοχές που έχουν πρόβλημα. Συνέχισε την θεραπεία μέχρι να δεις αποτελέσματα.